Skip to main content
Laatste nieuws

Gemeente Eemsdelta begint met het oplossen van schulden van gedupeerden toeslagenaffaire

De gemeente Eemsdelta wil gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire alle hulp bieden die zij nodig hebben om een nieuwe start te kunnen maken.

Daarom heeft het college op 29 juni 2021 besloten alle gemeentelijke schulden van gedupeerde ouders kwijt te schelden. Hieronder vallen ook openstaande aanslagen bij het Noordelijk Belastingkantoor.

Recht op compensatie
Wethouder Hans Ronde: ‘Wij willen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat getroffen ouders in de gemeente Eemsdelta krijgen waar zij recht op hebben. We zijn blij dat we als één van de eerste overheidsorganisaties de stap in het kwijtschelden van hun schulden zetten. Andere overheidsorganisaties volgen naar verwachting snel.’
Met dit besluit loopt de gemeente vooruit op een landelijke regeling die volgend jaar in werking treedt. Voor het kwijtschelden van de schulden bij het Noordelijk Belastingkantoor hoeven ouders zelf niets te doen. Zij krijgen hierover in juli 2021 een brief van het Noordelijk Belastingkantoor.

Meldpunt Cadanz Welzijn
Eerder dit jaar heeft de gemeente een meldpunt voor gedupeerde ouders ingericht bij Cadanz Welzijn. Sociaal raadslieden van Cadanz Welzijn nemen contact op met gedupeerden die op de lijst van de Belastingdienst staan om duidelijke informatie en advies te bieden. Zij kunnen desgewenst ook helpen bij het in kaart brengen van alle schulden en mogelijk andere problemen.
Ouders die denken dat zij slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire kunnen zich alsnog melden bij Cadanz Welzijn.

logo gemeente eemsdelta

Contact
Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Heeft u andere vragen over de toeslagenaffaire? Neem dan contact op met de sociaal raadslieden van Cadanz Welzijn, Dennis Huisman of Jolanda van de Kamp. Zij zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer (0596) 74 50 24 of via info@cadanzwelzijn.nl.

Toeslagenaffaire
In Nederland zijn veel ouders slachtoffer geworden van onterechte fraudeverdenkingen met de kinderopvangtoeslag. Zij hebben die terug moeten betalen. Dit heeft onder andere geleid tot ernstige geldproblemen en schulden bij ouders. Het Rijk heeft een compensatie geboden van € 30.000,- en toegezegd alle (publieke en private) schulden over te nemen.